Warning: Creating default object from empty value in /cphome/nxt59649/csikosgabor_hu/wp-content/themes/guesthouse/page-fullwidth.php on line 18
Csoportos oktatás | Csikós Gábor

Csoportos oktatásAz oktatás tematikája

A 10 alkalmas oktatás mindig 2×50 perc gyakorlásból áll, a tematika is ennek megfelelően lett kidolgozva. Nagyon fontos hangsúlyozni, az első tíz alkalom inkább az alapmozgások bemutatására való csak, teljes tudást nem ad. A legtöbbet a tanultak szerinti szorgalmas gyakorlás éri, többet mint a hanyagabb hozzáállású tehetség! Az első kurzus után ajánlott magánórák vétele, hogy az egyéni gyakorlás során ne rögzüljenek az esetlegesen hátráltató mozgások, fázisok.

Első alkalom: Fizikális felmérés, a golfot befolyásoló (traumás) sérülések megbeszélése, golfszett bemutatása (ütők, ütőtípusok megismertetése) öt ütéstípus bemutatása: putt, chip, pitch, full swing, bunker shot; alaphelyzet, beállás, ütőfogás részletes ismeretetése; teljes lendítés felvázolása
Második alkalom: chip ütés, full swing részletesebben (beállás pontosítása, súlypont, testtartás átbeszélése)
Harmadik alkalom: putt az első órában: alaphelyzet, célzás, beállás, alaprutin, ütőfogás; utána gyakorlás – rövidebb putt-tól (1-3m) a távoli gurításig, ezután full swing különböző ütéshosszokkal (P,9,8)
Negyedik alkalom: pitch ütés, teljes lendítés hosszabb ütőkkel, esetleg faütők, drive megtanulása
Utolsó alkalom: bunker ütés, ezután chip-pitch-full swing ismétlése, gyakorlása 20-20percben

 

Az oktatás során a golf alapszabályait, etikettjét is elsajátítja a játékos, majd közös pályajátékra megyünk ki, időt szakítva a pályastratégiák átbeszélésére és különböző taktikák ismertetésére is. A tanfolyam végén lehetőség van a szabály- és pályavizsga letételére.

A golFIESTA Sportegyesület egy olyan társaság, ahol a barátság, család és a golf iránti szeretet találkozhat.

Golfozás és a játék fejlesztése télen, 24-28 fokban, idilli környezetben, jó csapatban, fantasztikus hangulatban? A tenerifei golf tábor pontosan ezeket jelenti!

Iratkozzon be a 10 alkalmas kurzusra, amely bevezeti a golf játékába az alapoktól kezdve, vagy jelentkezzen magánórákra, hogy fejlessze játékát!

A mozgások pontos elemzése és a gyakorlatok beállítása profi golfoktató szoftver és nagy sebességű videofelvétel segítségével.

 

A jó sportembert arról lehet megismerni, hogy nem veszi fel az elveszett labdát, amíg az még éppen gurul.

- Mark Twain