Warning: Creating default object from empty value in /cphome/nxt59649/csikosgabor_hu/wp-content/themes/guesthouse/page-fullwidth.php on line 18
Egyéni oktatás | Csikós Gábor

Egyéni oktatás

Az oktatás tematikája

A 10 alkalmas oktatás mindig 2×50 perc gyakorlásból áll, a tematika is ennek megfelelően lett kidolgozva. Nagyon fontos hangsúlyozni, az első tíz alkalom inkább az alapmozgások bemutatására való csak, teljes tudást nem ad. A legtöbbet a tanultak szerinti szorgalmas gyakorlás éri, többet mint a hanyagabb hozzáállású tehetség! Az első kurzus után ajánlott magánórák vétele, hogy az egyéni gyakorlás során ne rögzüljenek az esetlegesen hátráltató mozgások, fázisok.

Első alkalom: Fizikális felmérés, a golfot befolyásoló (traumás) sérülések megbeszélése, golfszett bemutatása (ütők, ütőtípusok megismertetése) öt ütéstípus bemutatása: putt, chip, pitch, full swing, bunker shot; alaphelyzet, beállás, ütőfogás részletes ismeretetése; teljes lendítés felvázolása

Második alkalom: chip ütés, full swing részletesebben (beállás pontosítása, súlypont, testtartás átbeszélése)

Harmadik alkalom: putt az első órában: alaphelyzet, célzás, beállás, alaprutin, ütőfogás; utána gyakorlás – rövidebb putt-tól (1-3m) a távoli gurításig, ezután full swing különböző ütéshosszokkal (P,9,8)

Negyedik alkalom: pitch ütés, teljes lendítés hosszabb ütőkkel, esetleg faütők, drive megtanulása

Utolsó alkalom: bunker ütés, ezután chip-pitch-full swing ismétlése, gyakorlása 20-20percben

 

Az oktatás során a golf alapszabályait, etikettjét is elsajátítja a játékos, majd közös pályajátékra megyünk ki, időt szakítva a pályastratégiák átbeszélésére és különböző taktikák ismertetésére is. A tanfolyam végén lehetőség van a szabály- és pályavizsga letételére.

 

A jó sportembert arról lehet megismerni, hogy nem veszi fel az elveszett labdát, amíg az még éppen gurul.

- Mark Twain